gFlow 1500
gFlow 1500

gFlow 1500

Elektronisch volumeherleidingsinstrument (EVHI)

De gFlow1500 meet exact hoeveel gas u heeft verbruikt, zonder EVHI is het vaak een schatting van het verbruik. Vervolgens zorgt de gFlow ervoor dat het volume van het gas onder bedrijfsomstandigheden wordt omgezet naar volume onder normcondities. Daarbij corrigeert de gFlow druk- en temperatuurverschillen. Deze gegevens krijgt het meetbedrijf binnen voor de afhandeling. Dit is zeer nauwkeurig, op deze manier kan er geen discussie ontstaan of u te veel of juist te weinig betaalt.

Kenmerken gFlow 1500

De energiemeting

De energiemeting

De energiemeting

Bij de huidige generaties EVHI’s wordt de gassamenstelling vooraf vast geprogrammeerd in de EVHI. Maar het gasnet bestaat tegenwoordig uit ...Lees meer
De energiemeting

Kenmerken gFlow 1500

De energiemeting

Bij de huidige generaties EVHI’s wordt de gassamenstelling vooraf vast geprogrammeerd in de EVHI. Maar het gasnet bestaat tegenwoordig uit steeds meer wisselende gasbronnen. Hierdoor ontstaan er steeds meer fluctuaties in de calorische waarde van het gas. Ook wanneer er waterstof wordt bijgemengd zullen er forse verschillen ontstaan in de calorische waarde. De gFlow hoort bij de nieuwe generatie EVHI’s en is samen met de gaskwaliteits analyzer of sensor te gebruiken als flowcomputer. Naast de correctie op druk en temperatuur zal ook de calorische waarde en de dichtheid van het gas worden meegenomen in de correctie. In principe gaan we dan van een volume meting naar een energiemeting. We hanteren hierbij een foutmarge van 0,25%. Dat betekent dat de metingen zeer nauwkeurig zijn. De Europese eis ligt namelijk op 0,5%. 

Waterstof is de toekomst

Waterstof is de toekomst

Waterstof is de toekomst

Waterstof wordt gezien als hét alternatief voor gas in eerste instantie voor de zware industrie. Veel (Europese) landen zijn dan ook al bez ...Lees meer
Waterstof is de toekomst

Kenmerken gFlow 1500

Waterstof is de toekomst

Waterstof wordt gezien als hét alternatief voor gas in eerste instantie voor de zware industrie. Veel (Europese) landen zijn dan ook al bezig om waterstof in te zetten. Waterstof is dus dé toekomst en daarom hebben we ook een waterstof variant van de gFlow. Het meetinstrument is namelijk in zowel IIB (aardgas) en IIC (waterstof) gecertificeerd. 

Gaskwaliteitsensor

Gaskwaliteitsensor

Gaskwaliteitsensor

Door de gFlow te combineren met de GasQS floniz wordt een hoogwaardige energiemeting verkregen. De gFlow corrigeert de druk en temperatuur. ...Lees meer
Gaskwaliteitsensor

Kenmerken gFlow 1500

Gaskwaliteitsensor

Door de gFlow te combineren met de GasQS floniz wordt een hoogwaardige energiemeting verkregen. De gFlow corrigeert de druk en temperatuur waarbij de GasQS floniz sensor elke twee minuten de werkelijk gemeten waarde van de calorische waarde en dichtheid van het gemeten gas registreet in de EVHI. Op deze wijze wordt de werkelijke heovelheid energie gemeten welke wordt geleverd en zijn handmatige correctie verleden tijd. gAvilar heeft een overeenkomst gesloten met MEMs in Zwitserland en deze combinatie is gekeurd door het NMI met als doel een MID keurmerk. 

Stevige behuiziging

Stevige behuiziging

Stevige behuiziging

De gFlow beschikt over een stevige behuizing van aluminium. Daarnaast is het display speciaal ontwikkeld voor de gFlow. ...Lees meer
Stevige behuiziging

Kenmerken gFlow 1500

Stevige behuiziging

De gFlow beschikt over een stevige behuizing van aluminium. Daarnaast is het display speciaal ontwikkeld voor de gFlow. Hierdoor zorgen we ervoor dat het apparaat stevig is, maar toch gebruiksvriendelijk. Ook heeft de batterij een levensduur van 5 jaar én er is ruimte voor twee batterijen. Dat betekent dat de gFlow 10 jaar aan batterijduur heeft. 

Geïntegreerde communicatiemodule

Geïntegreerde communicatiemodule

Geïntegreerde communicatiemodule

Naast de twee Atex varianten (gas of waterstof) is de gFlow ook verkrijgbaar met een geïntegreerde communicatiemodule. ...Lees meer
Geïntegreerde communicatiemodule

Kenmerken gFlow 1500

Geïntegreerde communicatiemodule

Naast de twee Atex varianten (gas of waterstof) is de gFlow ook verkrijgbaar met een geïntegreerde communicatiemodule. Op deze manier kunnen de meterstanden gemakkelijk uitgelezen worden door middel van het 4G of 5G netwerk. Dit is met name makkelijk wanneer je meerdere gFlows nodig hebt waardoor je gewoon vanaf je werkplek de meterstanden kunt uitlezen. De meterstanden kunnen ook afgelezen fysiek op locatie. Door het display is de gFlow makkelijk te bedienen of uitlezen via een laptop met de optische uitleesknop. 

Waarom de gFlow inzetten?

Waarom de gFlow inzetten?

De gFlow is een apparaat die op de gasmeter wordt aangesloten. Verbruikt u meer dan 175.000 m3 gas per jaar? Dan bent u wettelijk verplicht om een EVHI te gebruiken.  Daarnaast kan het ook bij lagere jaarverbruiken al interessant zijn om een EVHI in te zetten. Door de stijgende energieprijzen wordt er altijd op de juiste manier afgerekend in plaats van schattingen op basis van de grondtemperatuur methode. Iedereen is gebaat bij een nauwkeurige meting. Op deze manier worden rechtszaken en claims voorkomen.

De MEMS sensor

De MEMS sensor

De innovatieve MEMS GasQS™ flonic-sensor zorgt voor een naadloze integratie met de gFlow1500 en biedt ongeëvenaarde precisie bij het meten van gasvolumes en -kwaliteiten. Hierdoor is het mogelijk om niet alleen de hoeveelheid, maar ook de calorische waarde van het gas met uiterste precisie te bepalen, wat essentieel is voor een accurate energiemeting. Naast de calorische waarde worden ook de relatieve dichtheid en de compressibiliteit van het gas gemeten. Deze waarden worden vervolgens door de gFlow1500 gebruikt voor de correctie.

Waar u de gFlow kunt vinden

U kunt gFlow rechtstreeks bij ons bestellen. Maar we hebben ook een ander netwerk van verschillende dealers over de hele wereld. Bekijk waar uw dichstbijzijnde dealer te vinden is.

Certificaten

Waterstof meet- en regelinstallatie Lochem
Waterstof meet- en regelinstallatie Lochem

Westfalen

In de gemeente Lochem heeft in 2022 de officiële opening plaatsgevonden van een unieke installatie die monumentale woningen van waterstof voorziet voor de verwarming. 

8 bar gasnet in Bunschoten-Spakenburg
8 bar gasnet in Bunschoten-Spakenburg

Stedin

Door Stedin is een proef gestart waarbij het 8 bar gasnet in Bunschoten-Spakenburg gebruikt wordt als buffer, om een groengas (Biomethaan) invoeder in de nachtelijke uren de mogelijkheid te geven zijn geproduceerde gas in te voeden in het 8 bar gasnet. De 8 bar netten Bunschoten-Spakenburg en Amersfoort worden elk gevoed door twee gasontvangstations [GOS]. Door afsluiters dicht te zetten is er een scheiding gecreëerd tussen deze twee gasnetten waarbij elk gasnet door hun GOS worden gevoed.

Spaklerweg Amsterdam
Spaklerweg Amsterdam

Liandon

In 2018 heeft gAvilar in opdracht van Liandon een nieuw gasverdeelstation en testfaciliteit gebouwd. De installatie bestaat uit 5 straten van 8 bar naar 1 bar met een capaciteit van ruim 50.000 Nm3/h en 2 straten van 8 bar naar 100 mbar capaciteit circa 6.000 Nm3/h. Tevens is in deze ruimte een forse testinstallatie ondergebracht om gasapparatuur tot complete installatie te kunnen testen onder gascondities.

CO2 overslagstation
CO2 overslagstation

Linde Gas

Op 19 mei 2022 is de oplevering geweest van een CO2 overslagstation in opdracht van Linde Gas. De installatie levert zuivere CO2 aan tuinders in de omgeving die de CO2 gebruiken in de kassen om de gewassen sneller te laten groeien. De installatie moest opgaan in de omgeving.

Veelgestelde vragen over de gFlow 1500

Onze klanten vroegen zich de volgende dingen af, misschien heeft u dezelfde vraag.

Gassamenstelling en calorische waarde Merk en type gasmeter Pulsingangstype op de EVC van de gasmeter. Lage of hoge frequentie Communicatietype voor de output van de gFlow1500. Puls, analoog, Modbus.

Lage frequentie pulsen (max 3Hz)
Hoge frequentie pulsen
Encoder

Afbeelding1.png

Alle merken en typen die een lage frequentie, hoge frequentie of encoder output aanbieden. Neem contact met ons op als u twijfelt.

Met de optionele communicatiemodule kunt u de gFlow via 4G/LTE verbinden en uitlezen. 

Om het configuratieprogramma te gebruiken heeft u een RS485 verbinding of een optische verbinding nodig via de optionele IR-kop.

Om op afstand verbinding te maken met de gFlow kunt u het optionele 4G/LTE communicatiebord gebruiken.

Gratis adviesgesprek. 

Wilt u graag meer informatie over de gFlow? Vul onderstaand formulier in.

Required
Required
Required

Liever direct contact?

Dat kan ook! Neem gerust contact op met onze gFlow specialist Rob. Hij staat u graag te woord.