Veelgestelde vragen over de gFlow 1500
Onze klanten vroegen zich de volgende dingen af, misschien heeft u dezelfde vraag.
Bij de huidige generaties EVHI’s wordt de gassamenstelling vooraf vast geprogrammeerd in de EVHI. Maar het gasnet bestaat tegenwoordig uit steeds meer wisselende gasbronnen. Hierdoor ontstaan er steeds meer fluctuaties in de calorische waarde van het gas. Ook wanneer er waterstof wordt bijgemengd zullen er forse verschillen ontstaan in de calorische waarde. De gFlow hoort bij de nieuwe generatie EVHI’s en is samen met de gaskwaliteits analyzer of sensor te gebruiken als flowcomputer. Naast de correctie op druk en temperatuur zal ook de calorische waarde en de dichtheid van het gas worden meegenomen in de correctie. In principe gaan we dan van een volume meting naar een energiemeting. We hanteren hierbij een foutmarge van 0,25%. Dat betekent dat de metingen zeer nauwkeurig zijn. De Europese eis ligt namelijk op 0,5%.
Waterstof wordt gezien als hét alternatief voor gas in eerste instantie voor de zware industrie. Veel (Europese) landen zijn dan ook al bezig om waterstof in te zetten. Waterstof is dus dé toekomst en daarom hebben we ook een waterstof variant van de gFlow. Het meetinstrument is namelijk in zowel IIB (aardgas) en IIC (waterstof) gecertificeerd.
Door de gFlow te combineren met de GasQS floniz wordt een hoogwaardige energiemeting verkregen. De gFlow corrigeert de druk en temperatuur waarbij de GasQS floniz sensor elke twee minuten de werkelijk gemeten waarde van de calorische waarde en dichtheid van het gemeten gas registreet in de EVHI. Op deze wijze wordt de werkelijke heovelheid energie gemeten welke wordt geleverd en zijn handmatige correctie verleden tijd. gAvilar heeft een overeenkomst gesloten met MEMs in Zwitserland en deze combinatie is gekeurd door het NMI met als doel een MID keurmerk.
De gFlow beschikt over een stevige behuizing van aluminium. Daarnaast is het display speciaal ontwikkeld voor de gFlow. Hierdoor zorgen we ervoor dat het apparaat stevig is, maar toch gebruiksvriendelijk. Ook heeft de batterij een levensduur van 5 jaar én er is ruimte voor twee batterijen. Dat betekent dat de gFlow 10 jaar aan batterijduur heeft.
Naast de twee Atex varianten (gas of waterstof) is de gFlow ook verkrijgbaar met een geïntegreerde communicatiemodule. Op deze manier kunnen de meterstanden gemakkelijk uitgelezen worden door middel van het 4G of 5G netwerk. Dit is met name makkelijk wanneer je meerdere gFlows nodig hebt waardoor je gewoon vanaf je werkplek de meterstanden kunt uitlezen. De meterstanden kunnen ook afgelezen fysiek op locatie. Door het display is de gFlow makkelijk te bedienen of uitlezen via een laptop met de optische uitleesknop.
U kunt gFlow rechtstreeks bij ons bestellen. Maar we hebben ook een ander netwerk van verschillende dealers over de hele wereld. Bekijk waar uw dichstbijzijnde dealer te vinden is.
Onze klanten vroegen zich de volgende dingen af, misschien heeft u dezelfde vraag.
Gassamenstelling en calorische waarde Merk en type gasmeter Pulsingangstype op de EVC van de gasmeter. Lage of hoge frequentie Communicatietype voor de output van de gFlow1500. Puls, analoog, Modbus.
Lage frequentie pulsen (max 3Hz)
Hoge frequentie pulsen
Encoder
Alle merken en typen die een lage frequentie, hoge frequentie of encoder output aanbieden. Neem contact met ons op als u twijfelt.
Met de optionele communicatiemodule kunt u de gFlow via 4G/LTE verbinden en uitlezen.
Om het configuratieprogramma te gebruiken heeft u een RS485 verbinding of een optische verbinding nodig via de optionele IR-kop.
Om op afstand verbinding te maken met de gFlow kunt u het optionele 4G/LTE communicatiebord gebruiken.
Dat kan ook! Neem gerust contact op met onze gFlow specialist Rob. Hij staat u graag te woord.